Delshad

Delshad droomt ervan om muzikant te worden

Delshad is 18, komt uit Syrië en is nu ongeveer 1,5 jaar in België. Door de oorlog in zijn geboorteland werd hij genoodzaakt op 8-jarige leeftijd, samen met zijn familie, zijn thuis te verlaten. Ze woonden eerst even in Turkije, maar toen de situatie ook daar onhoudbaar werd, reisden ze door naar Griekenland. Na een lange en uitputtende reis kwamen ze uiteindelijk in België terecht.

Nu zit hij nog in de OKAN-klas, waar Delshad Nederlands leert. Over 2 maanden zal zijn opleiding daar afgerond zijn zodat hij in september kan beginnen aan zijn eerste jaar voeding en verzorging. “Het lijkt me leuk om in een rusthuis te kunnen werken en  ouderen te verzorgen”, vertelt Delshad.

Liefde voor muziek

Maar wat Delshad het liefst doet, is gitaar spelen. Hoewel in zijn familie niemand veel met muziek bezig is, ontdekt Delshad enkele jaren geleden via YouTube zijn liefde voor muziek. In Turkije koopt hij zijn eerste gitaar, waarna hij zichzelf gitaar leert spelen aan de hand van YouTube-filmpjes. Hij zingt ook in het Turks of het Koerdisch over de liefde en dingen die hem bezighouden. Sommige teksten schrijft hij zelf, andere covert hij van andere artiesten. “Mijn grote droom is dat ik ooit van muziek mijn beroep zou kunnen maken”, vertelt Delshad. “In september begin ik  aan de muziekschool om piano te leren. Op termijn hoop ik ook in het Nederlands en misschien zelfs in het Engels te zingen, maar daarvoor moet mijn Nederlands nog beter zijn!”

Zijn grootste fans, die komen voorlopig bij Delshad terecht via Instagram. Met al meer dan 1100 volgers op zijn Instragram-account, hoopt Delshad ooit een grote ster te worden op Social Media. De meeste van zijn volgers komen uit Koerdistan. “Waar ik echt gelukkig van zou worden, is als mensen mijn muziek luisteren en blij worden van mijn liedjes. Dat zou mij ook heel blij maken!”.